Automatic Translator

Contact

Een model is iemand die voor een beeldend kunstenaar poseert en daar eventueel ook zijn of haar beroep van maakt.

Deze persoon of een deel van deze persoon wordt gebruikt als uitgangspunt voor een schilderij, beeldhouwwerk, film of foto met als doel onder andere kunst, mode, porno of reclame te maken. Een zeer gebruikelijke weergave in de beeldhouwkunst van een deel van het model is de torso

Modellenwerk wordt onderscheiden van andere vormen van publieke optredens, zoals acteren, dansen of mime, al is de grens niet altijd duidelijk te definiƫren. Het gebeurt wel eens dat een beroemd model overstapt naar televisie- of filmwerk.

Er zijn verschillende werkzaamheden die een model kan doen: Runway modeling omvat het lopen van modeshows en wordt gedaan door modellen die hierop gespecialiseerd zijn. Glamour modeling omvat vaak een element van erotiek. Poseren en naaktposeren omvat poseren voor schilders, beeldhouwers en studenten, maar ook voor fotografen (zie fotomodel). Ook zijn er modellen die een specifiek onderdeel van hun lichaam zijn gespecialiseerd, zo zijn er "hand modellen" voor bijvoorbeeld nagellak en handschoenen, en "been modellen" voor sokken en schoenen etc.

Als een model erg beroemd wordt krijgt hij of zij de (Engels uitgesproken) titel supermodel.

Zie Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Model

 

Partner inlog

Plaats hier uw logo

Advertentie